Lewis Hamilton weet ook even niet wat hij er nou van moet zeggen. De Brit kwam er in de kwalificatie niet aan te pas en bleef in Q2 steken.

Hamilton worstelde al de hele sessie met zijn Mercedes-bolide, waarbij hij ook nog eens de pech had dat de gele vlag uit ging op het moment dat het er echt om ging, na een crash van Stoffel Vandoorne.

Hamilton moest zijn laatste vliegende ronde in Q2 zo afbreken en kwalificeerde zich als veertiende, al schuift hij vooraf in elk geval nog één plaats op door de gridstraf van McLarens Jenson Button.

“Ik heb nog niet met de jongens gesproken, dus ik weet nog niet precies wat het was, maar de auto voelde echt gek aan”, verklaart Hamilton zijn vroege exit ten overstaan van Sky Sports F1.

“Dat met de gele vlag op het eind, was ook nog eens pure pech”, verzucht Hamilton, die aan Channel4 vertelt dat hij het ook even niet weet: “Wat moet ik hier verder nou over zeggen?”

“Ik zit er op het moment wel even doorheen”, erkent de coureur die weet dat hem in Monaco nu ook een zeer zware race wacht, aangezien inhalen er ontzettend lastig is. “Mijn weekend zit er feitelijk op.”

Als een boer met kiespijn, lacht Hamilton nog wel dat het in elk geval geen zware race wordt. “Ik wil natuurlijk nog punten halen, maar het wordt denk ik een zondagsritje.”

Met titelrivaal Sebastian Vettel op de eerste rij, is de kans verder groot dat de Ferrari-coureur zijn voorsprong van zes punten op Hamilton zondag vergroot.

Bottas wist Q3 wel te halen en was daarin derde.

Bottas
Mercedes moet daarbij hopen dat Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas, die als derde start, daar een stokje voor kan steken. De Fin had een stuk fijnere dag in de andere Mercedes W08.

“Ik reed een goed rondje aan het eind van Q3 en dat geeft dan ook een lekker gevoel”, zegt de coureur die uiteindelijk maar 0.045 seconde te kort kwam om pole te pakken.

“Het weekend in z’n geheel verloopt wel lastig voor ons. Sinds de tweede vrije training eigenlijk al, maar de race is morgen pas en in Monaco kan van alles gebeuren”, weet hij.