Het maakt Lewis Hamilton niet uit of het vandaag regent of niet, want de McLaren-coureur denkt dat het sowieso een lastige race voor hem wordt omdat hij ‘slecht nieuws’ heeft ontvangen over zijn auto.

Hamilton liet gisteren direct na de kwalificatie nog weten te hopen en denken dat McLaren vandaag competitiever zal zijn, aangezienl hij ondanks zijn vijfde startplaats naar eigen zeggen ook ‘nog lang niet kansloos’ dacht te zijn.

De Engelsman liet niet lang daarna echter doorschemeren dat hij en McLaren er wellicht toch niet zo goed voorstaan voor de race: “Ik hoop echt dat onze racesnelheid beter is, maar we hebben zojuist wat slecht nieuws ontvangen over iets met betrekking tot de auto en dat gaat ons waarschijnlijk tempo kosten.”

Hamilton wil verder niet uit de doeken doen wat dit exact is, waarna hij overigens nog wel aangeeft dat het hem niet uitmaakt of de Grand Prix van Canada een regenrace wordt of niet: “Ik heb geen voorkeur. Ik denk dat het voor de fans geweldig zou zijn als het droog blijft, maar het is natuurlijk ook cool als de wedstrijd droog begint en het dan halverwege begint te regenen. Dat voegt vaak toch iets extra’s toe.”

“Ik wil in ieder geval gewoon de finish halen”, vervolgt de nummer twee uit het kampioenschap. “Het wordt waarschijnlijk heel moeilijk om Sebastian Vettel nog te grazen te nemen, maar ik blijf hoop houden.”