Het grote publiek is er misschien nog niet uit, maar Lewis Hamilton ziet zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas als serieuze titelkandidaat.

“Natuurlijk is Valtteri een serieuze titelkandidaat, dat is al zo sinds hij zich bij ons team aansloot”, zegt Hamilton over de coureur die afgelopen winter de overstap van Williams naar Mercedes maakte.

“Ik denk dat veel van jullie van de pers – en veel fans – van te voren allemaal ideeën hadden over hoe hij het zou doen, maar hij heeft jullie ongelijk bewezen”, zegt Hamilton over de niet unanieme maar ook niet zeldzame aanname vooraf dat Bottas de rol van tweede rijder zou spelen bij Mercedes.

“Het is mooi voor Valtteri dat hij het tegendeel heeft kunnen bewijzen. Hij zal denk ik het hele jaar in de titelstrijd blijven”, voorspelt Hamilton, die verwacht dat dit zijn relatie met de Fin niet zal schaden: “Er ligt een goede basis, van respect, aan ten grondslag, dus ik denk dat onze relatie goed blijft.”

Sotsji verleden tijd
Puur wat zichzelf betreft herhaalt Hamilton dat hij denkt dat de problemen uit Sotsji, waar hij zowel in de kwalificatie als race slechts vierde werd, achter hem liggen. “We weten wat het was. Het ging om een optelsom van kleine dingen, gerelateerd aan de banden. Het raamwerk waarin die werken is vrij smal en ik zat daar toen eigenlijk het hele weekend buiten. Ik denk dat we er nu beter mee om kunnen gaan. Ik weet het niet zeker, maar hoop van wel.”