Lewis Hamilton is opgelucht na de eerste vrije trainingen van het seizoen 2017. De Brit was twee keer afgetekend het snelst, en is dan ook erg tevreden over de prestaties van zijn nieuwe Mercedes.

Bij de tests in Barcelona vorige maand lag Hamiltons auto niet altijd even goed op het circuit, maar tot zijn opluchting was dat probleem nu opgelost. “Het was voor 99 procent perfect”, zegt Hamilton. “Het is heel bemoedigend dat we hier zo kort na de tests zijn aangekomen, en dat de auto het nu precies doet als zou moeten.”

Hamiltons voorsprong op de concurrentie was in beide trainingssessies ruim een halve seconde. ’s Morgens pakte teamgenoot Valtteri Bottas achter hem de tweede plek, ’s middags was dat Sebastian Vettel. Juist van diens Ferrari-team wordt op basis van de wintertests veel verwacht.

Of hij de Ferrari’s ook de rest van het weekend zo makkelijk kan verslaan, durft Hamilton nog niet te zeggen. “We wisten dat ze in de eerste training nog niet alles gaven. En inderdaad, in de tweede sessie waren ze opeens snel. We zullen morgen zien waar iedereen staat.”