Brendon Hartley heeft een contract voor 2019 met Toro Rosso, maar de Nieuw-Zeelander weet dat zijn plek bij het team daar nog niet mee gegarandeerd is. “Het kan in deze sport snel veranderen.”

Over de toekomst van Hartley werd eerder dit jaar ook al hevig gespeculeerd. Na de eerste paar races werd zelfs gesuggereerd dat hij al voor de zomerstop vervangen zou worden. Zover is het niet gekomen en Hartley maakt het jaar nu ook gewoon af, maar of hij volgend seizoen nog in een Toro Rosso zit, blijft onzeker.

Hartley (rechts) met Marko, de man die uiteindelijk de beslissing maakt.

“Ik heb een contract voor volgend jaar, maar dingen kunnen snel veranderen in deze sport, dat is wel duidelijk”, vertelt hij Newstalk ZB, een radiostation in zijn thuisland. “Dit is een bikkelharde wereld en het is al maanden ronduit roerig op de rijdersmarkt”, weet Hartley.

De Toro Rosso-coureur benadrukt daarbij niet in paniek te zijn over zijn toekomst en zich ‘gewoon’ op zijn werk achter het stuur en met het team te concentreren. “Dat is ook het enige wat ik kan doen, gewoon zorgen dat ik zo goed mogelijk presteer.”

Qua resultaat valt Hartley’s seizoen echter tegen: teamgenoot Pierre Gasly heeft al 28 punten gepakt, Hartley pas twee. En in het kwalificatieduel staat het 10-3 voor Gasly. “Het is dit jaar te vaak voorgekomen dat het potentieel er wel was, maar het er niet uit kwam. Ik hou echter vertrouwen.”

Zijn Kvyat en Hartley in 2019 weer teamgenoten?

“Met één of twee goede races zien de krantenkoppen er straks heel anders uit”, stelt Hartley, die ongetwijfeld ook heeft gelezen dat het zo goed als zeker is dat Daniil Kvyat volgend jaar terugkeert bij Toro Rosso. Met het vertrek van Gasly naar Red Bull blijft er dan nog één Toro Rosso-zitje over, maar daar zijn meerdere kandidaten voor.

Behalve Hartley zelf is er bijvoorbeeld Red Bull-junior Dan Ticktum, al is bij hem de grote vraag of hij de vereiste superlicentie wel krijgt. Andere namen die zijn genoemd zijn die van Pascal Wehrlein en Stoffel Vandoorne, al zou de laatste geen serieuze kanshebber zijn.

Williams-coureur Sergej Sirotkin zou volgens Auto, Motor und Sport ook een lijntje hebben uitgegooid, maar volgens diezelfde publicatie hoeft Hartley – zeker als Ticktum geen superlicentie krijgt – nog niet te wanhopen: het team zelf zou het geen slecht idee vinden met hem door te gaan.

Uiteindelijk ligt de beslissing echter bij Red Bull-topman Helmut Marko, hoofd van het talentenprogramma. Hartley zegt ‘geen specifiek target‘ te hebben gekregen dat hij moet halen om zich van zijn zitje te verzekeren. “Uiteindelijk gaat het vaak vooral om hoe je het tegenover je teamgenoot doet, dat zal de rest van het jaar ook zo zijn.”