Brendon Hartley keert terug als fabriekscoureur van Porsche. De kans is daarbij groot dat de Nieuw-Zeelander in seizoen 2019-2020 bij het Formule E-team van de Duitse sportwagenfabrikant instapt.

Porsche bevestigde afgelopen weekend tijdens haar ‘Night of Champions’-event dat Hartley weer onderdeel uitmaakt van de Porsche-familie, nu hij in de Formule 1 buiten de boot is gevallen. Toro Rosso, waarvoor Hartley sinds eind 2017 reed, heeft er immers voor gekozen hem voor 2019 in te ruilen voor Alexander Albon.

Lees ook: Hartley: ‘Heb niet bepaald genoten van alle politiek en geruchten in de F1’

Hartley als coureur van Porsche’s LMP1-team.

Hartley was eerder al van 2014 tot en met 2017 fabriekscoureur voor Porsche, waarbij hij twee keer het World Endurance Championship en één keer de 24 uur van Le Mans won. Na afloop van 2017 trok Porsche echter de stekker uit haar WEC LMP1-team.

Porsche doet nog met GT-fabrieksauto’s mee aan verschillende endurance-kampioenschappen, waarbij het in 2019 vier fabrieksbolides inzet in de 24 Uur van Le Mans. De plekken in die auto’s zijn vergeven, maar voor Hartley is mogelijk wel een plekje vrij in het Formule E-team waarmee Porsche eind 2019 de elektrische raceklasse betreedt.

Hoewel Porsche nog niks heeft bevestigd maakt Hartley volgens de geruchtenmolen een goede kans op een Porsche Formule E-zitje vanwege zijn recente ervaring in Formule-wagens. Daarnaast staat hij erom bekend goede technische feedback te geven, wat natuurlijk helpt voor een debuterend team.

Hartley heeft al eens met een Formule E-auto getest, dat was eind 2017, voor Venturi. Met ingang van aanstaand seizoen wordt echter met een nieuwe generatie Formule E-bolide geracet. Het nieuwe Formule E-seizoen begint komend weekend, in Saudi-Arabië, en loopt tot en met half juli 2019.

De nieuwe Formule E-auto voor 2018-2019.