Voor Mercedes-sportchef Norbert Haug is het niet langer genoeg dat zijn team het maximale uit de auto haalt, want hij vindt daarnaast dat de MGP W02 an sich aanzienlijk verbeterd moet worden.

“Ik ben niet blind voor het feit dat we ons moeten verbeteren”, laat Haug aan Autosport weten. “We hebben er in Spanje bijvoorbeeld het maximale uit gehaald en dat is prima, maar we moeten simpelweg sneller worden.”

Volgens de sportchef van de Duitse autofabrikant betekent dit dat zijn renstal zich op twee vlakken moet verbeteren.

In de eerste plaats geeft Haug namelijk aan dat Mercedes ervoor moet zorgen dat men elke race het maximale uit de mogelijkheden haalt: “We hebben circuits bezocht zoals Sjanghai en Istanbul, waar we weliswaar niet fantastisch op dreef waren, maar het wel een stuk beter deden en dichter bij de top zaten. Het moet daarom onze prioriteit zijn om al elke race al het mogelijke uit de auto te halen.”

Het tweede verbeterpunt betreft echter het algehele prestatieniveau van de MGP W02, zo benadrukt Haug. “We moeten onze potentie vergroten en met een grote technische update komen”, weet de Duitser.

“We zij daar nu dan ook mee bezig. Ross Brawn en zijn mannen werken allemaal keihard, dus ik heb er vertrouwen in dat we een goede kans hebben om dit voor elkaar te krijgen”, aldus Haug.