*

Heeft Max Verstappen een ontsnappingsclausule in zijn Red Bull-deal? ‘Ik praat niet over mijn contract’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 april 2019 13:02

Heeft Max Verstappen een ontsnappingsclausule in zijn Red Bull-deal? ‘Ik praat niet over mijn contract’
Red Bull

Wordt Max Verstappen vaak gebeld door Mercedes’ Toto Wolff? En hoe zit het met dat gerucht over een prestatieclausule in zijn contract? Het zijn twee vragen die op de lippen van menig journalist branden nu de Formule 1 in China is neergestreken. Over het een wil Verstappen best praten. Wat het ander betreft, houdt hij zijn lippen op elkaar.

Vader Jos zei het al: Mercedes-teambaas Wolff heeft het nummer van Verstappen junior niet eens. De jongere Verstappen voegt daar in China aan toe dat hij Wolff zelfs ‘nooit spreekt’. “Ik was dus ook nogal verrast toen ik dat bericht las”, doelt hij op het (nota bene) door Red Bulls Helmut Marko de wereld in geslingerde gerucht dat Wolff de Verstappens plat belt. “Toto heeft m’n nummer niet eens”, lacht de Red Bull-coureur.

Lees ook: Marko: ‘Mercedes blijft naar Verstappen hengelen, maar ik maak me niet druk’

Dat Wolff dat van vader Jos wél heeft en ‘soms’ met hem aan de lijn hangt, dat klopt wel. Maar, zo zegt Verstappen, daar moet niks achter gezocht worden. “Ze hebben het dan vooral over baby’s en karten”, stelt hij.

Dan die andere vraag, over zijn contract met Red Bull. Dat loopt door tot en met 2020, maar er zou, naar verluidt, een prestatieclausule instaan. Of dat waar is en wat die clausule precies behelst – ‘als Red Bull op een bepaald punt niet minstens derde staat, kun je dan weg?’ probeert een collega journalist het – wil Verstappen niet zeggen. “Ik kan niet over mijn contract praten. Dat doe ik ook nooit”, zo maakt hij dat gelijk duidelijk. En houdt verder de lippen op elkaar.

Lees ook: Verstappen: ‘Probleem uit Bahrein opgelost, verder niks fundamenteel mis met RB15’