Nick Heidfeld heeft de wens uitgesproken nog lange tijd voor het team voor Renault uit te kunnen komen. De Duitser trad er eerder dit jaar in dienst als vervanger van de geblesseerde Robert Kubica.

Heidfelds positie bij Renault is in grote mate afhankelijk van of en wanneer Kubica hersteld is van het letsel dat hij bij een rally-ongeluk heeft opgelopen.

Het lijkt er op het ogenblik op dat Heidfeld het huidige seizoen – of in ieder geval een groot deel daarvan – kan vol maken bij Renault, maar de coureur zelf hoopt op een langer verblijf bij het team: “Ik zou graag bij Renault blijven”, bekent hij aan het Duitse Express.

Volgens Heidfeld is een langer verblijf overigens ook niet per definitie uitgesloten als Kubica terugkeert. “Misschien komt de tweede cockpit dan wel vrij”, oppert Heidfeld, die daarmee lijkt te zinspelen op een verrassend vertrek van zijn huidige teamgenoot Vitaly Petrov, wiens contract naar verluidt nog tot en met het einde van 2012 doorloopt.

Renault-teambaas Eric Boullier liet twee weken geleden juist doorschemeren dat Heidfeld beter moet presteren.

Dat Heidfeld afgelopen weekend in Montréal geen punten wist te pakken en uitviel na een aanrijding met Kamui Kobayashi, zal zijn zaak daarom geen goed gedaan hebben. De 34-jarige rijder uit Mönchengladbach wil deze race zodoende zo snel mogelijk achter zich laten: “Ik moet Canada vergeten en me erop richten in Valencia een beter weekend te hebben”, verklaart hij tegenover Motorsport-Total.