Nick Heidfeld vindt dat hij dit seizoen genoeg heeft laten zien om te bewijzen dat hij in de Formule 1 thuishoort. De Duitse Renault-coureur maakt zich dan ook geen zorgen om zijn stoeltje.

Heidfelds positie bij Renault staat naar verluidt onder druk, omdat de teambaas Eric Boullier onlangs heeft aangegeven dat Heidfelds resultaten ietwat tegenvallen en hij niet genoeg leiding geeft aan het team.

Renaults reserves Bruno Senna en Romain Grosjean worden genoemd als mogelijke opgvolgers. Senna is het hele jaar al derde coureur bij de Frans-Engelse renstal en mag later vandaag – voor de eerste keer dit jaar – een vrije training afwerken.

Grosjean rijdt op zijn beurt nog in de GP2, waar hij de ranglijst aanvoert en grote indruk heeft gemaakt op Boullier, die tevens zijn manager is middels Gravity Management.

Heidfeld heeft echter aan Autosport laten weten dat hij niet ongerust is zijn zitje te verliezen: “Dat Bruno hier tijdens een vrije training mag rijden en dat Eric lof heeft voor Romain, betekent niet automatisch dat ik mijn stoeltje verlies”, stelt hij.

De huidige nummer acht uit het kampioenschap benadrukt dat hij geen signalen van Renault heeft ontvangen waaruit blijkt dat men van hem af wil. “Ik voel me goed binnen het team en volgens mij kunnen we allemaal goed met elkaar over weg.”

“Het seizoen verloopt tot op heden inderdaad niet perfect, maar ik denk wel dat ik genoeg heb laten zien om in aanmerking te komen voor een stoeltje voor 2012.”

“Ik blijf gewoon mijn uiterste best doen en pushen, en dan zie we wel hoe de situatie zich ontwikkelt.”