Oud-wereldkampioen Damon Hill denkt niet dat Kimi Räikkönen veel moeite zal hebben om op zijn oude niveau terug te keren in de Formule 1. De Brit acht hem zelfs in staat op termijn een tweede titel aan zijn palmares toe te voegen.

 

Na twee jaar afwezigheid keert de 32-jarige Räikkönen komend seizoen terug in de Formule 1 bij Lotus. “Een geweldige ontwikkeling”, aldus Hill. “Ik wens hem veel succes. Hij zal moeten laten zien dat hij het nog in zich heeft.  Bij dit team moet dat mogelijk zijn.”

 

“Bovendien is hij nog jong”, vervolgt Hill. “Hij heeft al een wereldtitel gewonnen, terwijl hij nu even oud is als ik was toen ik debuteerde in de Formule 1. Hij kan dus zeker nog een keer kampioen worden en misschien wel vaker.”

 

Hill verwacht niet dat Räikkönen komend seizoen al voor de titel zal strijden, maar hij hoopt op een spannend seioen. “Al gun ik het Red Bull van harte, zou ik graag zien dat de hegemonie wordt doorbroken”, zegt hij. “Ik weet zeker dat zij er ook graag voor willen knokken. Hopelijk kunnen de drie topteams er een titanenstrijd van maken.”