Oud-wereldkampioen Damon Hill denkt dat zijn landgenoot Jenson Button niet over het hoofd mag worden gezien als kanshebber op de wereldtitel.

 

Hoewel Button volgens Hill niet de gedoodverfde favoriet voor de titel is, ziet hij de McLaren-coureur wel in aanmerking komen voor diens tweede kroon: “Jenson is altijd een outsider voor de titel”, zegt Hill tegen Crash.net over de kampioen van 2009.

 

“Jenson is iemand die geen problemen maakt en gewoon zijn werk goed doet. Daarnaast is hij een uitgekookte coureur die telkens beter wordt en goed met de huidige banden overweg kan”, prijst de Engelsman de coureur die vorig jaar tweede werd in het WK.

 

“Aan het eind van 2011 was Jenson echt super sterk en je had tijdens elke race wel het idee dat het slim zou zijn geld op hem te zetten”, vertelt Hill, die behalve dat hij benieuwd is naar Button, ook uitziet naar het teamduel bij Force India: “Daar zitten met Paul di Resta en Nico Hülkenberg twee ontzettend getalenteerde coureurs en ik ben benieuwd of die zich bij het rijtje van toppers kunnen scharen.”

 

“Momenteel zijn er namelijk zes coureur die met kop en schouders boven de rest uitsteken, maar het doel voor die andere jongens moet natuurlijk zijn om zich bij die zes toppers te voegen. Om dat voor elkaar te krijgen, zullen ze echter wel iets bijzonders moeten laten zien.”