Honda heeft bevestigd dat het in Frankrijk met een motorupdate komt voor Red Bull en Toro Rosso. De cijfers zien er daarbij goed uit op de testbank: “Maar we zitten nog niet op het niveau van de toonaangevende fabrikanten.”

Dat laatste geeft Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda’s motorprogramma, gelijk toe. “Al is het wel een stap in de juiste richting”, benadrukt hij, met ‘de data van de testbank die laat zien dat deze motor meer power heeft dan de vorige’.

Lees ook: Honda komt met motorupdate bij Franse GP

De ‘Spec 3′, zoals de motor wordt genoemd, is Honda’s tweede motorupdate gedurende het seizoen. Het betreft hierbij vooral verbeteringen aan de verbrandingsmotor en turbo. Red Bulls Max Verstappen en Pierre Gasly krijgen de Spec 3, net als Toro Rosso’s Daniil Kvyat. Zijn teamgenoot Alexander Albon moet er nog wat langer op wachten.

Verstappen en Gasly kunnen hun verbrandingsmotor en turbo vervangen zonder dat er gridstraffen voor motorwissels volgen. Voor Kvyat betekent het wisselen wel een gridstraf. Verstappen en Gasly zitten met deze wissel nu wel aan de max wat de verbrandingsmotor en turbo betreft. Daar mogen per jaar drie exemplaren van worden gebruikt alvorens er gridstraffen volgen.

Lees ook: Verstappen en Gasly kijken uit naar weekend op ‘lastig maar speciaal’ Paul Ricard