McLarens motorpartner Honda wil niet alleen geen hulp van buitenaf aantrekken, de Japanse autofabrikant denkt ook dat haar bedrijfscultuur het moeilijk maakt voor buitenstaanders om te aarden.

Dat vertelt Honda’s motorsportchef Yasuhisa Arai aan Autosport. Arai verkondigde eerder al geen personeel van rivalen als Mercedes, Ferrari of Renault over te willen nemen omdat Honda ‘genoeg middelen in eigen huis heeft’, maar stelt nu ook dat Honda’s bedrijfscultuur dit sowieso lastig maakt.

“Het is een leuk idee om mensen van de andere motorleveranciers te strikken, maar het zou erg lastig zijn voor dit soort mensen om met ons te werken, want de cultuur binnen Honda is heel anders, net als de apparatuur en de manier van werken”, legt Arai uit.

“Ongeacht hoe gekwalificeerd zo iemand is, zou het heel veel tijd kosten voor zo iemand gewend is aan hoe het bij Honda gaat”, denkt Arai, die ook nog wel min of meer erkent dat het niet geheel bij de Honda-cultuur aansluit om lukraak personeel aan te trekken voor specifieke projecten.

“Bij Honda willen we dat ons personeel langdurig met elkaar samenwerkt. Wij zitten er niet op te wachten dat mensen even zes maanden hier werken en dan weer vertrekken. Dat past niet bij onze manier van werken”, aldus Arai, die nog maar eens benadrukt dat de relatie met McLaren nog altijd goed is.