Honda reist met een motorupdate af naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. Zowel de Toro Rosso’s als Red Bulls krijgen een nieuwe motor. Reden daarvoor is een probleem met de kwaliteitscontrole. Die ontdekte de Japanse fabrikant na de motorproblemen voor Daniil Kvyat in China.

Max Verstappen krijgt voor de vierde Grote Prijs van het jaar een nieuwe motor, net als de andere coureurs met een Honda-motor. De Japanse motorfabrikant brengt de zogenaamde ‘Spec 2-motor’ mee naar Azerbeidzjan. Honda ontdekte na de Grand Prix van China een probleem met de kwaliteitscontrole.

Lees ook: Verstappen: ‘Zo’n lang recht stuk met DRS, dan kan er van alles gebeuren’

Foto: Motorsport Images

Dit weekend introduceren we de Spec 2-versie van onze verbrandingsmotor voor alle vier de auto’s, meteen vanaf het begin van het weekend. Een van de redenen om de update naar deze race te brengen, is een probleem dat we ontdekten in de krachtbron van Kvyat in China. Die had te maken met kwaliteitsproblemen”, legt Toyoharu Tanabe uit. Tanabe is technisch directeur bij Honda Racing F1.

De update moet zorgen voor een betere betrouwbaarheid, maar ook voor extra vermogen. “De belangrijkste voordelen van de nieuwe motor zijn een verbeterde levensduur en betere betrouwbaarheid. De update biedt ook een lichte verbetering van de prestaties.” Dat laatste zal zeker van pas komen op het 2,2 kilometer lange rechte stuk in Bakoe.

Door de update staan Kvyat en Albon op de rand van een gridstraf. Het duo installeerde in China al een tweede motor, in Bakoe stappen ze over naar nummer drie. Een volgende motorwissel zal de Toro Rosso-coureurs een gridstraf opleveren.

Lees ook: Red Bull-teambaas Horner: ‘We zetten stappen met het chassis, ook motor steeds beter’