Christian Horner is tevreden met de vooruitgang die Red Bull boekt. Hij zegt dat het team stappen heeft gezet met het chassis van de RB15, en ook de Honda-motor steeds beter wordt. Horner hoopt het gat naar Mercedes en Ferrari in de toekomst verder te verkleinen.

Max Verstappen slaagde erin zich tussen de Ferrari’s te nestelen tijdens de GP van China. Na een moeilijke Grand Prix in Bahrein zag Red Bull er dit weekend competitiever uit. Horner hoopt dat gat de komende races verder te dichten door middel van nieuwe upgrades. “Er zijn deze race al stappen gezet met het chassis,” zegt de Brit aan Sky Sports.

Lees ook: Podium nooit binnen bereik geweest voor Verstappen: ‘Vierde was vandaag het maximale’

Naast het chassis is ook de Honda-motor beter geworden volgens Horner. “Honda boekt vooruitgang op de rechte stukken. Er zitten dingen in de pijplijn die ons in de nabije toekomst moeten helpen dat ‘beetje’ te vinden wat we missen ten opzichte van de wagens voor ons.” Dat zou dus betekenen dat er een upgrade komt voor de Honda-krachtbron.

De Red Bull-teambaas komt ook nog even terug op het resultaat in China. “Dankzij een goede strategie snoepten we een plek af van de Ferrari. Waarschijnlijk waren ze iets sneller dan ons, maar ik denk dat onze strategie ons die plek oplevert. Max (Verstappen, red.) heeft de wielen van zijn bolide gereden en het is goed dat Pierre (Gasly, red.) de snelste ronde rijdt op het einde van de race.”

Lees ook: Red Bull-ontwerper Newey: ‘Honda zal snel op het niveau van Ferrari en Mercedes zitten’

Red Bull-teambaas Horner met zijn coureurs Gasly (links) en Verstappen (rechts). Foto: Motorsport Images