Honda lijkt dit seizoen een meer dan degelijke motor ontwikkeld te hebben. De Japanse fabrikant, die na een jaar Toro Rosso ook moederteam Red Bull van motoren voorziet, kan volgens Red Bulls designtovenaar Adrian Newey in de nabije toekomst op het niveau van Mercedes of Ferrari zitten.

Adrian Newey is deze week te gast op Nathalie Pinkmans podcast In The Pink. De Britse ontwerper looft daarin Honda voor het werk dat ze tot nu toe hebben geleverd. “Honda is echt een verademing. Het zijn geweldige mensen om mee te werken, heel eenvoudig, zeer goed georganiseerd. De nieuwe relatie met Honda heeft eigenlijk het hele team gemotiveerd. Ze leveren altijd wat ze zeggen, daar hebben we geen klachten over,” is Newey duidelijk tevreden over de samenwerking met de Japanners.

Lees ook: Marko: ‘Geen nieuwe auto, wel een ander concept: Red Bull komt in China en Spanje met updates’

“Ze zijn nog niet helemaal op het niveau van Mercedes of Ferrari, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze daar vrij snel zullen komen. Ze stralen dat uit,” klinkt de aerodynamica-specialist optimistisch. Terwijl de motor in orde lijkt, steekt Newey de hand in eigen boezem over het chassis. “Ik zal eerlijk zijn: wat het chassis betreft is de auto nog niet zoals we hem op dit moment zouden willen. We moeten aan de slag en ons deel van het werk doen.”

Newey komt ook even terug op de matige seizoenstart van Pierre Gasly. “Hij had een ongelukkige start. In Barcelona had hij twee grote ongelukken tijdens de testweken. Psychologisch gezien was dat voor hem een klap, want hij rijdt nu waarschijnlijk een beetje gespannen,” analyseert Newey. “Toen hij in de race (in Bahrein, red.) eenmaal in clean air reed, zat zijn tempo heel dicht bij dat van Max. Hij heeft alleen zijn kwalificatie nog niet op orde.”

Lees ook: ‘Prima pace, goed ingehaald’: Horner ziet Gasly vertrouwen tanken in Bahrein

Foto: Motorsport Images