*

‘Prima pace, goed ingehaald’: Horner ziet Gasly vertrouwen tanken in Bahrein

Daan de Geus

Daan de Geus

1 april 2019 15:34

‘Prima pace, goed ingehaald’: Horner ziet Gasly vertrouwen tanken in Bahrein
Red Bull

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Pierre Gasly’s rit naar de achtste plek in Bahrein de Fransman het nodige vertrouwen heeft gegeven voor de komende races.

Gasly had een lastig beginweekend van het seizoen in Australië, waar hij door een rekenfout van Red Bull in Q1 van de kwalificatie strandde en maar moeilijk naar voren kwam in de race, met een finish op P11.

Lees ook: Gasly: ‘Verstappen springt beter om met onvoorspelbare RB15’

In Bahrein worstelde Gasly met de achterkant van zijn ‘onvoorspelbare’ Red Bull en bleef in de kwalificatie in Q2 hangen, op de dertiende plaats. In de race won hij vijf plekken – met wat hulp van het uitvallen van Nico Hülkenberg – en werd achtste, waarmee hij zijn eerste punten binnen heeft voor Red Bull.

“Pierre was competitief en heeft hard geracet”, vertelt Horner na de race aan de verzamelde media. “Hij heeft een aantal coureurs ingehaald en had, zeker in de tweede helft van de race, een goed tempo te pakken op de momenten dat hij vrij baan had.”

“Ik denk dus dat dit hem wel vertrouwen zal geven. Hij kan hier veel uithalen voor de komende races”, verwacht Horner, die tevens denkt dat de resultaten vast makkelijker zullen komen als Gasly ‘het beter begint te doen in de kwalificatie’. Horner stelt daarbij ook vast dat Gasly inderdaad meer moeite lijkt te hebben met de nukkige Red Bull RB15 dan zijn teamgenoot Max Verstappen. “Maar dat komt hij vast te boven.”

Lees ook: Verstappen erkent worsteling met RB15: ‘Er is iets wat nog niet klopt’