Honda wil snel weten waar het aan toe is met Sauber, nu de motordeal met de Zwitserse renstal voor 2018 op de tocht staat.

Honda en Sauber maakten eind april bekend vanaf 2018 met elkaar in zee te gaan, maar de overeenkomst kwam daarna op de tocht te staan door de veranderingen bij Sauber.

Teambaas Monisha Kaltenborn verdween van het toneel bij het Zwitserse team, waarna haar opvolger Frédéric Vasseur liet weten dat ‘het Honda-vraagstuk’ bovenenaan zijn takenlijstje staat.

Honda moet daarbij snel weten waar het aan toe is met Sauber, met oog op de voorbereidingen die het moet treffen voor 2018, zo vertelt motorchef Yusuke Hasegawa aan Racer.com.

Honda’s motorchef Yusuke Hasegawa wil snel duidelijkheid van Sauber.

“We moeten het zo snel mogelijk weten. Nu, eigenlijk. Onze voorbereidingen op 2018 kunnen niet wachten, dus we zijn daar nu ook al mee bezig. We werken nu maar gewoon vanuit de veronderstelling dat we in 2018 motoren aan Sauber moeten leveren. Dat is het enige wat we nu kunnen doen, al kunnen we onze plannen nog wel omgooien. We moeten echter wel snel weten wat het wordt.”

Dat de publiekelijk aangekondigde Honda-deal toch weer op losse schroeven staat, komt volgens geruchten in bepaalde media omdat Sauber-eigenaar Longbow Finance tegen de – door Kaltenborn bemiddelde – overeenkomst met de Japanse firma is. Aan de andere kant wordt echter gesuggereerd dat Honda zelf niet happy zou zijn met Kaltenborns exit en daarom niet langer met Sauber wil werken.

Mocht de overeenkomst tussen Honda en Sauber inderdaad geen doorgang vinden, dan zou Sauber de keuze hebben tussen doorgaan met Ferrari of overstappen naar Mercedes.