Sauber is tevreden met Robin Frijns’ échte Formule 1-debuut. Giampaolo Dall’ara, hoofdingenieur van het team, vindt dat de Nederlander goede informatie gaf voor iemand van zijn leeftijd.

De 21-jarige coureur reed begin dit jaar een demonstratierit voor Red Bull Racing. Vandaag passeerde Frijns op Abu Dhabi 78 keer start/finish, goed voor bijna anderhalf keer een Grand Prix. Sauber vindt dat de World Series-kampioen goed presteerde tijdens zijn eerste F1-test.

“We hadden een goede dag met hem”, zegt Dall’ara na afloop. “Hij heeft het goed gedaan en hield het ook fysiek goed uit. Robin gaf voor iemand van zijn leeftijd goede informatie aan ons. Hij heeft veel kilometers afgelegd en noteerde bovendien een goede tijd.”

“Voordat we een snelle tijd wilde klokken lieten we hem wat aerodynamische tests afwerken en reed hij op harde banden. In de loop van de middag lieten wij hem ook kennis maken met de medium en zachte compounds.”

Frijns was 1.1 seconde langzamer dan Kevin Magnussen, die in een McLaren de snelste tijd van de dag klokte. De tijd was goed voor de vierde plaats van het zevenkoppige deelnemersveld. “We hebben Robin geen enkele keer naar buiten gestuurd met de hoeveelheid brandstof voor een kwalificatierun”, aldus Dall’ara.

Lees meer over het optreden van Robin Frijns in het nieuwe nummer van Formule 1, vanaf vrijdag in de winkel en zaterdag in de brievenbus van abonnees.