*

Horner: ‘Mercedes kan titel alleen nog verliezen door het enorm te verkloten’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 augustus 2019 13:10

Horner: ‘Mercedes kan titel alleen nog verliezen door het enorm te verkloten’

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Mercedes de titel al zo goed als binnen heeft. “Ze kunnen de titel alleen nog verliezen als ze het enorm verkloten.”

Dat is, enigszins vrij vertaald althans, hoe Horner erover denkt op basis van de punten in het rijdersklassement. Lewis Hamilton staat daarin op 250, Red Bulls Max Verstappen (de nummer drie in de stand) heeft er 69 minder. “Lewis staat dus bijna drie hele zeges voor, terwijl er nog negen races te gaan zijn”, verklaart Horner tegenover Motorsport.com, met elke zege die 25 punten oplevert, los van een eventueel bonuspunt voor de snelste ronde.

Verstappen en Hamilton. Foto: Motorsport Images.

“De enige manier”, zo antwoordt Horner op de vraag of hij denkt dat Red Bull en Verstappen nog kampioen kunnen worden, “is als Hamilton drie races niet meedoet.” Heel onwaarschijnlijk, dus: “Alleen als Mercedes een kolossale f**k up maakt, kunnen zij de titel nog verspelen.”

Lees ook: Tussenstop – Jeroen Bleekemolen: ‘Verstappen en Hamilton springen eruit, Gasly bijna einde verhaal’

Wat het constructeurskampioenschap betreft, is de race ook wel gelopen: Mercedes heeft als team 438 punten verzameld, Ferrari heeft er 288, Red Bull 244. Dat komt dan vooral omdat Verstappens teamgenoot Pierre Gasly niet genoeg punten meepakt, zo heeft ook Horner inmiddels benadrukt. “Vooral in het constructeurskampioenschap doet het pijn dat we niet met twee auto’s voorin rijden.”

Lees ook: Horner niet blij met Gasly: ‘Horen niet te vechten met Alfa Romeo en McLaren’

Voor Red Bull als team moet het doel voor de rest van 2019 ondertussen zijn om ‘het gat te dichten’ naar Mercedes, vertelt Horner. “We moeten de auto sneller maken terwijl Honda vooruitgang maakt met de motor. Dit is in die zin een jaar waarin we aan het bouwen zijn voor 2020.”

Mercedes en Red Bull vochten in Hongarije een mooi duel uit. Foto: Motorsport Images.