Het ontslag van Ferrari-teambaas Mattia Binotto is voor Red Bull-teambaas Christian Horner niet als een verrassing gekomen. De Brit bevestigt bovendien toegewijd te zijn aan Red Bull nu er geruchten gaan dat hij een van de mogelijke opvolgers van Binotto is.

Binotto diende onlangs zelf zijn ontslag in bij Ferrari, liet het team in een verklaring weten. De 53-jarige Italiaan voelde naar verluidt te weinig steun van Ferrari-voorzitter John Elkann en neemt zodoende na 28 jaar afscheid van de Scuderia. Het team hoopt voor het einde van het jaar een nieuwe teambaas te kunnen presenteren.

Lees ook: Brundle: ‘Ferrari heeft teambaas nodig die niet in spotlights van Italiaanse media staat’

Het ontslag komt voor Red Bull-teambaas Christian Horner ‘niet echt’ als een verrassing. “Het is natuurlijk Ferrari’s keuze”, zegt Horner tegen Sky Sports. “Dit is volgens mij de zesde teambaas die zij hebben sinds ik bij Red Bull zit”, lacht hij.

Dat maakt Horner wat trots dat hij nog altijd Red Bull-teambaas is, maar hij voelt tegelijkertijd voor Binotto, die vier jaar aan het roer stond maar nu plaats moet maken voor een nieuwe teambaas. “Het is natuurlijk moeilijk voor hem”, stelt Horner. “Ze hadden dit jaar een fantastische auto en waren zeer competitief.”

Lees ook: Häkkinen betwijfelt dat Leclerc medeoorzaak is van ontslag Binotto

Er gaan geruchten dat Horner benaderd is voor de rol van teambaas bij Ferrari. Horner, die al sinds 2005 de leiding heeft bij Red Bull, denkt voorlopig niet aan een overstap nu het zo goed gaat bij Red Bull. “Ik ben al sinds het begin toegewijd aan dit team en we hebben een hechte band”, benadrukt Horner.