Teambaas Christian Horner sluit niet uit dat Red Bull de komende twee races het nodige te duchten heeft van Force India en Williams.

Wat Force India en Williams gemeen hebben, is dat ze een Mercedes-motor achterin hun bolides hebben liggen. Aangezien motorvermogen ‘enorm belangrijk is’ op de komende twee circuits – het Baku City Circuit en de Red Bull Ring – verwacht Horner dat Force India en Williams daar sterk zullen zijn.

Horner (rechts) met Force India’s Robert Fernley.

“Ik ben er zeker van dat Force India en Williams ook in die races competitief zullen zijn”, vertelt hij Motorsport-Total, nadat Force India zondag in Canada achttien punten scoorde met Sergio Pérez en Esteban Ocon op plek vijf en zes. “Ze waren sterk en maakten het Ferrari lastig”, weet Horner.

Williams scoorde daarentegen maar twee puntjes, dankzij local hero Lance Stroll. Dat team zag de doorgaans snellere Felipe Massa echter al in de eerste ronde geëlimineerd worden, nadat hij zich zaterdag nog direct achter de Red Bulls maar voor de Force India’s had gekwalificeerd.

Behalve dat hij een sterk Force India en Williams verwacht in Azerbeidzjan en Oostenrijk, spreekt Horner nogmaals de vrees uit dat dit voor Red Bull zelf lastige races worden. Voor de race in Canada stelde hij al dat ‘de volgende drie races lastig voor ons worden’ en daar zijn er dus nog twee van over.

Zoals gezegd denkt Horner vooral dat het relatieve gebrek aan vermogen van Red Bulls Renault-motor het team de komende races parten zal spelen. Met het chassis zit het volgens hem inmiddels wel goed. “We hebben daar de afgelopen drie races flinke stappen mee gezet.”

“Ik ben blij met de progressie die we met het chassis hebben gemaakt. Op dat vlak hebben we het gat echt gedicht.” Het blijft dus wachten op verbetering – in welke vorm dan ook – van de Renault-motor. Komt er meer performance, dan kan Red Bull later dit jaar nog om zeges strijden, denkt Horner.

Lees ook: Verstappen maakt zich zorgen om Renault-motor voor 2018.