Red Bull-teambaas Christian Horner geeft aan geen enkele verandering te zien in het gedrag van Max Verstappen. De Nederlander kreeg de nodige kritiek te verduren, maar volgens zijn teambaas laat het hem volledig koud.

Gedurende de Grand Prix van Italië bleef de rijstijl van Max Verstappen een veelbesproken onderwerp. Na enkele controversiële gebeurtenissen in Spa-Francorchamps reed Verstappen in Monza echter een redelijk eenzame race, en finishte uiteindelijk op de zevende positie.

“Ik heb gezien dat het geen effect op hem heeft gehad. Hij hoort het allemaal aan. Het is een jonge gast die momenteel veel verschillende ervaringen opdoet. Hij groeit en leert, maar net zoals bij elke andere achttienjarige heeft het allemaal niet zo’n invloed op hem”, aldus Horner.

“Hij is gefocust op het racen. Hij is zoals hij is, en hij gaat gewoon verder met wat hij doet. Hij verandert niet omdat iemand zegt dat dat moet.”

Focus op 2017
Naarmate het seizoen vordert heeft Red Bull het klaargespeeld om de mannen van Ferrari voorbij te streven in het constructeurskampioenschap. Momenteel heeft de formatie een voorsprong van elf punten.

Desondanks heeft het team – net als de meeste concurrenten – de focus verlegt naar het seizoen van 2017. De sport ziet voor het komende jaar grote veranderingen in de regelgeving tegemoet. Bredere banden en verbeterde aerodynamica moeten de auto’s meerdere seconden sneller maken. Tevens zullen de motorfabrikanten volledig vrijgelaten worden in de ontwikkeling van hun motor.

“We hebben een paar kleine dingetjes en onderdelen voor Singapore”, aldus Christian Horner in gesprek met Autosport. “De hele fabriek is nu gefocust op 2017.”

www.sutton-images.com Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing RB12 makes a practice pit stop at Formula One World Championship, Rd14, Italian Grand Prix, Qualifying, Monza, Italy, Saturday 3 September 2016.

Foto: Sutton Images

Singapore
Daniel Ricciardo ligt momenteel derde in het kampioenschap, met een voorsprong van 18 punten op Sebastian Vettel. Max Verstappen vindt zichzelf terug op de zesde plek, met een respectievelijke achterstand van 15 en 22 punten op Kimi Räikkönen en Vettel.

Na een ietwat teleurstellend weekend in Monza, waar de mannen van Ferrari beter voor de dag kwamen dan Red Bull, geeft Horner aan vertrouwen te hebben in de races die nog gaan komen.

“Het is een ander soort circuit”, zegt Horner over het aankomende weekend in Singapore. “We verwachten sterker te zijn. Hopelijk kunnen we dichterbij Ferrari komen en het ze moeilijker maken dan we deden in Monza. Monza is gericht op zoveel mogelijk paardenkrachten, lage snelheidsbochten, lange rechte stukken. Dan weet je hoe het zit.”

“We bevinden ons in een betere positie dan twaalf maanden geleden, maar we hebben nog een lange weg te gaan.” Desondanks ziet Horner een aantal van de resterende races met goede hoop tegemoet. “Singapore, Maleisië, Japan en Mexico zijn allemaal circuits die ons goed moeten liggen.”