Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Max Verstappen misschien wel te veel wil en te hard z’n best doet, en de Nederlander baat zou hebben bij een andere aanpak.

Dat vertelt hij, naar aanleiding van de veelbesproken VT3-crash in Monaco die Verstappen z’n deelname aan de kwalificatie en zo de kans op pole en de zege heeft gekost, aan de BBC. “Het was een heel pijnlijk weekend voor hem”, zegt Horner, die ook nog maar eens herhaalt dat Verstappen ‘als coureur talent te over heeft’, maar dit jaar ook een aantal ‘harde lessen’ te verwerken heeft gekregen.

“Ik denk dat hij baat zou hebben bij een andere aanpak”, vervolgt Horner, die naar de andere kant van de Red Bull-garage wijst als voorbeeld hoe het ook kan: “Max heeft in de andere auto een hele goede leermeester zitten”, doelt hij op teamgenoot Daniel Ricciardo, die uiteindelijk domineerde in Monte Carlo en ondanks technische pech de zege pakte.

Verstappens crash in VT3.

Volgens Horner weet Verstappen ook wel dat het afgelopen weekend niet best was – hoewel de teambaas wel vond dat Verstappen zondag een goede inhaalrace reed van de laatste naar de negende plek – en gaat er ‘uiteraard’ nog met Verstappen over gesproken worden. “We spreken sowieso wekelijks met elkaar en hij zal deze week ook naar de fabriek komen.”

“Wat vooral frustrerend is voor Max, is dat hij harder werkt dan ooit, en het voelt alsof hij het misschien te graag wil en te hard z’n best doet”, stelt Horner. Volgens de teambaas gaat dat echter zo als je ‘in een spiraal terechtkomt’. “Hij moet op de reset-knop drukken”, raadt hij zijn coureur nu aan.

Wat volgens Horner meespeelt is dat de nu twintigjarige Verstappen al heel jong (in 2015, op zeventienjarige leeftijd) debuteerde in de Formule 1 en nu op het wereldtoneel een leerproces doorgaat. “Terwijl de meeste andere jongens dit in de opstapklassen hebben doorgemaakt, moet Max het voor een wereldpubliek doen. Maar ik ben er zeker van dat hij er sterker uit komt.”

Horner en Verstappen.