Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat zijn coureur Max Verstappen een zesde zintuig heeft als het regent. “Het is bijna geen toeval meer.”

“Hij lijkt helemaal niet onder de indruk van de weersomstandigheden”, vindt de Brit. “Hij gaat overal tot het gaatje om grip te vinden op de baan. In bocht 6 ging hij bijvoorbeeld buitenom en kruiste hij weer binnendoor om zo twee, drie auto’s te passeren. Dat was echt heel erg indrukwekkend.”

Volgens Horner hoort Verstappen nu al bij de beste regenrijders uit de geschiedenis van de Formule 1. “Het is geen toeval meer, hij lijkt er wel een zesde zintuig voor te hebben”, vindt hij. “Door vroeger te karten op slicks in de regen heeft hij echt een instinct en gevoel ontwikkeld voor dit soort races.”

Horner Red Bull

Verstappen in de regen tijdens de VT in China afgelopen weekend.

Ricciardo
Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko spreekt vol lof over de jonge Nederlander, maar is daarnaast ook erg blij met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. “We hebben het beste en meest gebalanceerde rijdersduo van de grid”, zegt de Oostenrijker tegen Auto Bild. “Zowel Max als Daniel doen het fantastisch. Onze coureurs zijn echt ons grootste wapen op dit moment.”

Bij de natte start van de Grand Prix van China maakte Max Verstappen vanaf P16 gelijk negen plekken goed in de eerste ronde. Hij finishte uiteindelijk als derde, vlak voor teamgenoot Ricciardo.