*

Horner verwacht ‘tot en met 2020’ geen rijderswissels bij de topteams

Daan de Geus

Daan de Geus

23 juli 2019 14:32

Horner verwacht ‘tot en met 2020’ geen rijderswissels bij de topteams
Motorsport Images

Red Bull-teambaas Christian Horner rekent er niet op dat er voor volgend jaar rijderswissels gaan plaatsvinden bij de grote drie: Mercedes, Ferrari en zijn eigen Red Bull.

“Ik denk dat de status quo ten minste tot het eind van 2020 behouden blijft”, vertelt Horner in interview met de BBC, waarmee hij er op doelt we tot en met 2020 Lewis Hamilton en Valtteri Bottas bij Mercedes blijven zien, dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc het Ferrari-duo blijven en Red Bull zelf dus gewoon met Max Verstappen en Pierre Gasly verdergaat.

Opsteker voor Gasly
Met name over de toekomst van die laatstgenoemde – Gasly – is dit jaar al veel te doen geweest, met de jonge Fransman die een stroeve start kent bij Red Bull na zijn overstap van opleidingsteam Toro Rosso. Met zijn uitspraken van nu, geeft Horner echter de meest duidelijke hint tot op heden af dat Gasly zich (nog?) geen zorgen hoeft te maken om zijn zitje voor dit of volgend jaar.

Lees ook: Geeft Marko Gasly een deadline? ‘Beter presteren tot de zomerstop’

Gasly en Horner. Foto: Red Bull Media.

“Pierre’s promotie kwam eerder dan gepland en een aantal crashes in het voorseizoen hebben zijn vertrouwen een deuk gegeven, terwijl hij de misschien wel sterkste teamgenoot ter wereld naast zich heeft zitten”, somt Horner op wat dit seizoen zo moeilijk maakt voor Gasly. “Hij heeft de eerste zeven, acht races ook niet laten zien wat hij kan, maar we kennen Pierre en zijn potentieel. Daarom geven we hem ook alle mogelijke steun om het tij te keren.”

Geen terugkeer van Vettel
In gesprek met de BBC gaat Horner ook nog in op geruchten dat Vettel, die op zijn beurt een lastige twaalf maanden doormaakt bij Ferrari, wel eens op de weg terug kan zijn naar Red Bull. Daar is niets van waar, aldus Horner. “Sebastian staat onder contract bij Ferrari; volgens mij nog tot eind volgend jaar. We spreken niet met hem over een terugkeer. We zijn heel happy met hoe Max het doet.”

Lees ook: Marko: ‘Vettel heeft een andere omgeving nodig, moet eigenlijk van team wisselen’

Horner en Verstappen. Foto: Red Bull Media.

Verstappen zelf heeft overigens een tot en met eind 2020 doorlopend contract met Red Bull, al is bekend dat daar een prestatieclausule in staat om eventueel na 2019 te vertrekken. De voorwaarden daarvan zijn echter niet bekend. De Nederlander heeft echter steevast aangegeven dat hij bij Red Bull wil blijven, zolang het team progressie toont.

Horners evenknie bij Ferrari, Mattia Binotto, verklaarde eerder deze week nog er niet aan te twijfelen dat Vettel door wil bij de Scuderia.

Lees ook: Binotto twijfelt niet over toekomst Vettel: ‘Het is zijn droom om met Ferrari te winnen’