Red Bull-teambaas Cristian Horner kreeg misschien wel het mooiste cadeau wat de leider van een Formule 1-renstal kan krijgen op zijn zesenveertigste verjaardag: Max Verstappen pakte in zijn bolide de poleposition voor de Grand Prix van Brazilië.

Lees ook: Verstappen snelt in Brazilië naar sensationele tweede poleposition

Op de dag dat Horner de leeftijd van 46 bereikt, pakt Max Verstappen zijn tweede poleposition van het seizoen, wat tevens de tweede voor Red Bull is in 2019. De teambaas looft voor de camera van Sky Sport dan ook graag zijn coureur. “Het was een geweldige kwalificatie van hem. Hoewel het circuit aan het einde lastig was, pakte hij toch dat kleine beetje verschil.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Foto: Motorsport images.

“De wagen werkte perfect vandaag, het hele pakket was goed”, is volgens Horner het antwoord op de vraag wat het geheim is van Red Bull. “We hebben een goede wagen en we vochten de laatste drie races voor de pole. Dus dat is bemoedigend.”

Ook motorleverancier Honda mag niet ontbreken in de lofrede van Horner. “Honda doet het geweldig, met hun tweede pole in het hybride tijdperk. Het is een hoog liggend circuit en het is zwaar voor de motoren. Als je bedenkt waar ze een paar jaar geleden stonden, is het indrukwekkend om te zien hoe ze het nu doen.”