*

Nieuws

Horner wil Verstappen en Ricciardo langer bij Red Bull houden

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maanden geleden

Horner wil Verstappen en Ricciardo langer bij Red Bull houden

Er zingen veel geruchten rond over de toekomst van Max Verstappen en Daniel Ricciardo, maar als het aan teambaas Christian Horner ligt, rijdt het duo tot en met 2020 voor Red Bull.

Ricciardo’s contract met het team van de energiedrankfabrikant loopt eind 2018 af, terwijl dat van Verstappen daarna nog een jaartje doorloopt – maar er wordt gespeculeerd over een eventuele ontsnappingsclausule voor 2019.

Beide coureurs zouden bij zowel Mercedes als Ferrari – waar in 2019 zitjes vrijkomen – op het lijstje staan, maar als het aan Horner ligt gaan de Nederlander en Australiër nergens heen.

“Wij willen absoluut met deze jongens verder”, verklaart Horner, die het dan over ‘de langere termijn’ heeft. “Tot en met 2020”, zegt hij. “Ze hebben het hier immers naar hun zin en werken goed samen.”

Dat Red Bull-topman Helmut Marko heeft aangeven dat Ricciardo op de markt komt is volgens Horner verder niet meer dan een verklaring van de feiten. “Want dan loopt zijn contract af, dat klopt. Dat zijn deal niet doorloopt na 2018, betekent echter zeker nog niet dat wij niet met hem verder willen”, verduidelijkt Horner.

Waar de teambaas verder duidelijk over is, is dat Red Bull beschermeling Carlos Sainz bewust heeft uitgeleend aan Renault, in plaats van hem te verkopen. “Dat is om hem als optie achter de hand te houden.”

Sainz debuteerde in 2015 voor Toro Rosso en maakt met ingang van de komende Grand Prix, de overstap naar Renault, waarvoor hij ook in 2018 zal uitkomen. Hoewel Red Bull het in hem ziet zitten, heeft het er nooit een geheim van gemaakt dat doorgaan met Ricciardo en Verstappen desondanks de voorkeur geniet.