HRT zette vandaag drie coureurs in, maar geen van allen had ooit eerder op het Korean International Circuit gereden. De baan leren kennen had dan ook de hoogste prioriteit.

“Het was een klassieke vrijdag”, zegt Pedro de la Rosa. “In de ochtendsessie was het doel om de baan goed te leren kennen. Het is een erg technisch circuit. Geleidelijk hebben we ook de afstelling van de auto verbeterd. In de middagsessie hebben we meer onderdelen kunnen testen, waaronder de nieuwe achtervleugel.”

Narain Karthikeyan moest tot de middagsessie wachten om vertrouwd te raken met het circuit, aangezien Dani Clos ’s ochtends in zijn auto reed. “De tweede sector en bocht 11 zijn erg technisch”, constateert de Indiër. “Ik kan nog wel wat oefening gebruiken. Morgen gaan we een ander afstelling proberen en hopelijk kan ik dan alles geven in de kwalificatie.”

Voor Clos was het een behoorlijke uitdaging om ’s ochtends niet alleen de baan te leren kennen, maar zich ook nog nuttig te maken. “Het was een interessante sessie”, zegt hij. “Erg veeleisend, want ik moest me het circuit snel eigen maken om het team van dienst te kunnen zijn. Zeker aan het begin was de baan ook nog erg vuil en glibberig. Maar ik ben tevreden met hoe ik het ervan af heb gebracht.”