Het doek lijkt definitief gevallen voor HRT. Het kleine Spaanse team is er niet in geslaagd een investeerder of koper te vinden en staat bovendien niet ingeschreven voor volgend seizoen.

Hoewel er nog geen officiële bevestiging vanuit HRT zelf is gekomen dat het einde daar is, heeft het er alle schijn van dat we de Spaanse equipe volgend jaar niet meer terug zien in de Formule 1.

HRT had, zo maakte eigenaar Thesan Capital een kleine maand geleden bekend, tot twee december de tijd om een nieuwe eigenaar te vinden, maar dat is voor zover bekend niet gelukt. Tenzij Thesan Capital vandaag ineens alsnog en onverwachts een nieuwe partner aankondigt of het later prompt toch nog een grote verrassing uit de hoge hoed weet te toveren, zit het er dus op voor het team.

Veel is er echter niet over van HRT, want het team is de afgelopen weken al grotendeels ontmanteld door Thesan. Een groot deel van het personeel is al op straat gezet of is in onderhandeling over de ontslagregeling, terwijl het team verder amper eigen faciliteiten heeft, met een verouderde bolide rondreed en schaars in de reserve-onderdelen zit.

Volgens het toonaangevende Britse Autosport hebben er wel gesprekken plaatsgevonden met investeerders uit China en (eerder al) met een mogelijke financier uit het Midden-Oosten, maar zijn deze onderhandelingen allemaal op niets uitgelopen.

Autosport gaat er dan ook vanuit dat het gedaan is met HRT, net zoals het Duitse Motorsport-Total dat doet. Het officiële Formula1.com sluit daarentegen niet uit dat we het team nog terug zien, al erkent het wel dat ‘de toekomst van het team onzeker is’.

Dat HRT niet op de deelnemerslijst voor volgend seizoen staat omdat het zich niet heeft ingeschreven voor 2013 en geen inschrijfgeld heeft betaald, is echter een slecht teken.

HRT is het enige team dat niet op de lijst staat, die nu dus nog maar elf teams en 22 coureurs bevat. De lijst op zich is nog niet definitief, maar de inschrijftermijn is dat wel en HRT heeft deze ogenschijnlijk gemist, waarmee de kans groot is dat het team de Formule 1 in de steek gaat laten.

De volledige entry list voor seizoen 2013 is hier te bekijken.