HRT heeft volgens teambaas Luiz Perez-Sala geen haast met het vastleggen van een teamgenoot voor Pedro de la Rosa, maar laat wel openlijk blijken een oogje te hebben op Jaime Alguersuari.

 

Alguersuari is eerder deze maand op straat gezet door Toro Rosso en zijn toekomst is aldus ongewis. Slecht nieuws voor de Spanjaard, maar interessant voor HRT, dat zich als een soort van Spaans nationaal team probeert te profileren.

 

“Het vastleggen van Jaime zou een geweldig kerstcadeau voor ons zijn”, vertelt Perez-Sala aan Marca, waarna hij ook gelijk aangeeft dat hij niet denkt dat zijn landgenoot een haalbare kaart is voor HRT: “Ik geloof niet dat het een realistisch scenario is, want wij zijn als team een bepaalde weg ingeslagen en zijn daarom al lange tijd met een aantal andere coureurs in gesprek.”

 

Wie die coureurs zijn, laat Perez-Sala verder in het midden. Wel voedt hij hierdoor de speculatie dat de positie van Vitantonio Liuzzi – die in 2011 voor HRT uitkwam en claimt een geldig contract voor 2012 te hebben –  op de tocht staat.