De Spanjaard Dani Clos komt tijdens de rookietest in Abu Dhabi in actie voor HRT. Dat heeft het Spaanse team bekendgemaakt.

Clos verrichtte in 2008 al testwerkzaamheden voor Williams. Daarna trad hij toe tot de GP2 Series. In 2010 behaalde hij in Turkije zijn eerste overwinning en eindigde hij als vierde in het kampioenschap. Dit jaar bleef hij op de negende plek steken, met twee podiumplaatsen.

HRT geeft hem nu een kans te bewijzen dat hij klaar is voor de overstap naar de Formule 1. “Ik voel me heel gelukkig dat ik weer een F1-auto mag besturen”, zegt Clos. “Ik wil HRT op voorhand bedanken voor het vertrouwen dat ze in me hebben. Het bewijst dat het harde werk dat ik gedurende mijn carrière heb geleverd, het waard is geweest.”

De 23-jarige coureur uit Barcelona debuteerde in 2004 in de autosport in het Italiaans Formule Renault 2.0-kampioenschap. Hij won de titel in 2006. Een jaar later werd hij opgenomen in het opleidingsprogramma van Renault en deed hij mee aan de Formule 3 Euro Series, maar daarin kon hij weinig potten breken.