HRT had hoge verwachtingen van de kwalificatie nadat ze in de vrije trainingen de balans wisten te verbeteren en ook qua snelheid een stap wisten te maken. Verkeer zorgde ervoor dat beide coureurs toch niet het maximale uit de auto wisten te halen.

Vrijwel elke auto was op de baan in de laatste minuten van Q1 wat betekende dat zowel Narain Karthikeyan als Pedro de la Rosa geen vrije
ronde had en ze hun tijdens niet konden verbeteren. Het verschil tussen beide rijders was minimaal, slechts een honderdste van een seconde.

De la Rosa start als 22ste. “Ook al heb ik niet de ronde kunnen rijden waar we op hoopten, hebben we toch een zeer goede kwalificatiesessie neergezet. Met de eerste set banden presteerde de auto erg goed en wist ik drie mooie ronden neer te zetten. Met de tweede set en met meer rubber op de baan, waarbij de tijden dus aanzienlijk hadden kunnen verbeteren, stuitte ik echter op veel verkeer en was het niet mogelijk een vrije ronde te rijden. De auto was beter dan gisteren en we hadden nog sneller kunnen zijn als ik gewoon de ruimte gehad had om nog een ronde te rijden. Maar het positieve is
dat we goed gekwalificeerd hebben op een moeilijke baan en we daarnaast de auto ook verbeterd hebben. Ik hoop dan ook morgen een goed resultaat neer te zetten.”

Voor Karthikeyan was het een bijzondere dag: kwalificeren voor zijn thuispubliek. “Over het algemeen ben ik tevreden met mijn prestatie.
Tijdens mijn tweede run maakte ik een fout wat me een paar tienden kostte, maar de enorme hoeveelheid auto’s op de baan was de grootste reden waardoor we onze tijdens niet konden verbeteren. Desondanks ben ik blij omdat we voor een van de Marussia’s gefinisht zijn. Mijn tijd was bijna identiek aan die van Pedro en de snelheid is goed, dus kunnen we tevreden zijn. Morgen zullen we proberen ons opnieuw te verbeteren en zo een goed resultaat voor mijn thuispubliek neer te zetten.”