HRT laat zien dat wanneer je het team overkoopt, je in ieder geval een team koopt dat twee auto’s aan de finish kan brengen.

Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan hebben gedaan wat er van hen verwacht werd. Ze brachten hun inferieure bolides allebei naar de finish. “Dat is positief”, legt De la Rosa uit. “De auto deed het goed en ik kon in mijn eerste stint lange tijd blijven pushen. Halverwege de race was de slijtage aan de voorkant dermate serieus, dat ik naar de harde banden moest wisselen.”

Na die pitstop kon de Spanjaard opnieuw redelijk goed doorrijden, tot het moment dat er een deel van zijn stoeltje afbrak. “Ik dacht even dat mijn race over was, maar ik wist me aan te passen aan de nieuwe zitpositie. Zodoende kon ik de de auto over de streep brengen en dat is een opsteker voor het team. We gaan ons nu weer voorbereiden op de Braziliaanse Grand Prix.”

Ook teamgenoot Narain Karthikeyan is blij dat hij de finish bereikte: “Dat was op voorhand ons voornaamste doel. De problemen met de temperatuur die we op vrijdag hadden, verdwenen gedurende het raceweekend. Zodoende konden we op de verschillende banden een redelijk tempo rijden. We kijken nu uit naar het volgende raceweekend, waar we dit seizoen op een positieve manier af hopen te sluiten.”‘

Teambaas Luis Pérez-Sala roemt na afloop van de race de professionaliteit van zijn team. “Het zijn geen makkelijke tijden voor onze medewerkers, maar ze hebben het fantastisch gedaan. Ik ben trots op ze. Een dubbele finish is dan ook een mooie opsteker voor hun.”