Jan Charouz heeft tijdens zijn testdag voor HRT blijkbaar zoveel indruk gemaakt dat hij in Brazilië ook de eerste vrije training in de F111 mag plaatsnemen. Vitantonio Liuzzi moet zijn auto afstaan aan de Tsjech.

De 24-jarige Charouz was de afgelopen twee jaar testcoureur was bij Renault, maar kwam daar nauwelijks tot rijden toe. Tijdens de rookietest in Abu Dhabi kwam de Tsjech voor zowel Renault als HRT in actie. Met een totaal van 56 ronden en 311 kilometer kwam hij in aanmerking voor een superlicentie en daar kan hij morgen gebruik van maken.

“Het is een geweldig gevoel om aan een officiële trainingssessie mee te mogen doen”, zegt Charouz. “Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg en wil mijn vader en sponsoren bedanken voor hun steun.”

“Ik hoop het goed te doen, al wordt het zeker niet eenvoudig”, vervolgt Charouz.. “Ik heb nog nooit op Interlagos gereden, maar heb het circuit verkend in de simulator en dat is goed bevallen. Hopelijk is het verschil met mijn teamgenoot niet al te groot.”

Teambaas Colin Kolles heeft er vertrouwen in. “Ik ben ervan overtuigd dat hij snel op snelheid zal komen”, zegt hij. “We zijn blij dat we hem de gelegenheid kunnen geven zijn eerste stappen als Formule 1-coureur te kunnen laten zeten en ik weet zeker dat het een positieve ervaring zal zijn.”