De Chinees Ma Qing Hua krijgt van HRT de gelegenheid zijn eerste Formule 1-kilomteres te maken tijdens de Young Drivers Test op Silverstone. De test staat gepland voor de week na de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Qing Hua werd in april gepresenteerd als lid van het Spaanse team. Met het aantrekken van de 24-jarige Chinees hoopt HRT nieuwe sponsoren te vinden. Hoewel Qing Hua nog geen Formule 1-ervaring heeft, liet HRT hem met auto’s uit lagere raceklassen testen.

“We hebben Ma de afgelopen weken op de circuits van Valencia en Jerez met verschillende auto’s laten testen en zijn ervan overtuigd dat hij klaar is om in de Young Drivers Test in Silverstone voor ons te gaan rijden”, aldus teambaas Luiz Perez-Sala. “We zijn blij dat we hem als eerste lid van onze talentenopleiding die kans kunnen bieden.”  

Qing Hua is uiteraard erg in zijn nopjes met de aanbieding. “Hier heb ik mijn hele leven van gedroomd”, zegt de Chinees, die voorheen onder andere uitkwam in de A1GP en de Superleague Formula . “Ik ben het team erg dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben en ik zal ze niet teleurstellen.”