Hoewel HRT in de droge tweede vrije training nog altijd het langzaamst was van iedereen, blijft het Spaanse team optimistisch over zijn kansen.

“We hebben wederom een stap vooruit gezet”, benadrukt teambaas Colin Kolles. “Helaas kon Tonio geen snelle ronde rijden op de zachte banden, maar hij deed het goed op de harde banden. Ik denk dat we morgen nog beter kunnen.”

“Ik werd telkens gehinderd door verkeer en gele vlaggen”, verklaart Liuzzi waarom het op de zachte banden niet lukte. “Daarnaast moeten we nog een aantal zaken zien op te lossen met betrekking tot onze updates, maar het was een nuttige dag. Ook omdat ik voor het eerst met deze auto in de regen heb kunnen rijden.”

Narain Karthikeyan vult aan: “In de eerste sessie hebben we onze update niet echt kunnen beoordelen, maar aan de hand van de tweede sessie is het duidelijk een positieve ontwikkeling. Het team gaat de goede kant op.”

“Ik heb zelf nog wat meer ronden nodig”, vervolgt de Indiër. “Mijn vorige ervaring op dit circuit was een ramp. Door mechanische problemen kon ik amper rijden, maar het gaat nu steeds beter.”