HRT-coureurs Narian Karthikeyan en Vitantonio Liuzzi zijn er allebei in geslaagd de Grand Prix van Turkije uit te rijden, al ging dat met name voor Liuzzi niet zonder problemen.

Karthikeyan eindigde op het Istanbul Park circuit als 21e, één plek en twee ronden voor zijn teamgenoot Liuzzi.

Dat laatste is opmerkelijk, want Liuzzi had zich namelijk als twintigste gekwalificeerd, terwijl Karthikeyan de zaterdag – met een achterstand van bijna een seconde aan zijn broek – als 23e had afgesloten.

Dat de rollen op zondag omgedraaid waren, komt dan ook omdat het Liuzzi geenzins meezat in Turkije. Teambaas Colin Kolles geeft uitleg: “Er ging iets mis tijdens een pitstop, waarna er een wielmoer los zat op de auto van Vitantonio. Om te voorkomen dat dit voor gevaarlijke situaties zou zorgen, hebben we hem uit voorzorg vaker naar de pits moeten roepen.”

Liuzzi zelf wil graag dat zijn team onderzoekt wat er precies mis ging en waarom. “We moeten begrijpen waar de fout ligt, zodat dit ons niet meer overkomt”, beklemtoont hij.

Ondanks de problemen die hem ten deel vielen, is de Italiaan wel te spreken over het tempo dat HRT in Turkije te pakken had. “Tot en met zaterdag overheersten de positieve gevoelens en hebben we bewezen dat we ons prima verbeterd hebben. De verwachtingen voor de volgende Grand Prix, onze thuisrace in Barcelona, zijn dan ook hooggespannen. Ik twijfel er niet aan dat we daar door enkele updates een verdere stap vooruit zullen zetten.”

Teamgenoot Karthikeyan denkt er net zo over, zeker omdat hij in Turkije weer waardevolle kilometers achter het stuur heeft kunnen maken: “Ik heb nu twee van de drie races kunnen uitrijden. Dat is erg belangrijk voor me, want met elke ronde die ik afleg voel ik me meer thuis in de auto”, zegt hij.

“We moeten dan ook blij zijn dat we hier de finish hebben gehaald, al is het jammer dat we de Virgins niet achter ons hebben kunnen houden”, vervolgt Karthikeyan.

“We moeten gaan onderzoeken waarom dat laatste niet is gelukt, maar ik ben vooralsnog redelijk tevreden over het afgelopen weekend. Het is nu dus zaak dat we ons voorbereiden op de race in Barcelona en ervoor zorgen dat we ons daar weer verder verbeteren.”