HRT werd in Australië het slachtoffer van de teruggekeerde 107-procentregel, maar heeft er alle vertrouwen in dat het in Maleisië wel gaat lukken om door de kwalificatie te komen.

Dat coureurs Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan in Australië een te langzame tijd neerzetten, valt hen eigenlijk niet aan te rekenen, aangezien HRT het eerste Grand Prix-weekend van het jaar als een soort veredelde shakedown gebruikte en de F111-bolides daarvoor nog geen kilometer gereden hadden.

De doelen van HRT voor de Grand Prix van Maleisië laten zich dan ook makkelijk raden: “We willen weer op ons normale niveau presteren”, verkondigt teambaas Colin Kolles. “We weten dat de auto potentieel heeft en hopen dat we al onze updates er op kunnen installeren, waardoor de 107-procentregel normaal gesproken geen obstakel meer moet zijn.”

“We hebben ons verder ten doel gesteld om tijdens de vrije trainingen zoveel mogelijk kilometers te maken zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden op de kwalificatie en de race”, geeft Kolles verder aan.

Karthikeyan onderschrijft de door zijn teambaas gestelde doelstelling om zoveel mogelijk tijd op het asfalt door te brengen: “Alleen door kilometers te maken kunnen we meer leren over de F111 en zoveel mogelijk er uit halen”, meent hij. “Het is daarom belangrijk om door de kwalificatie te komen en vervolgens de race uit te rijden.”

“Sepang is bovendien zowel voor een bolide als een coureur een zwaar circuit, dus het is wat dat betreft een goede plek om de auto aan de tand te voelen”, besluit de coureur uit India.</p><p>
Teamgenoot Liuzzi is ook vol goede moed: “Sepang is een plaats waar we veel over de auto kunnen leren, ook al is het ook een locatie waar de omstandigheden – mede door het soms zeer extreme weer – erg zwaar kunnen zijn.”

“Het is echter onze verwachting om het goed te doen in de kwalificatie en de race uit te rijden. Ik heb er veel vertrouwen in dat het ook gaat lukken en we geen herhaling gaan zien van het weekend in Australië, want we zijn beter voorbereid en weten wat ons te doen staat.”