Aan ambitie geen gebrek bij HRT. Narain Karthikeyan droomt al van punten en in Turkije moet een eerste stap gezet worden naar aansluiting met de rest van het veld.

“Istanbul Park is een circuit dat ons zou moeten liggen”, meent teambaas Colin Kolles. “Samen met de aerodynamische en mechanische aanpassingen die we introduceren, hebben we derhalve een kans om onze directe concurrenten te verslaan.”

Kolles doelt op Virgin en Lotus. “Ons doel is het gat in de kwalificatie te verkleinen en in de race om posities te strijden”, zegt hij. “We hebben veel progressie geboekt sinds het begin van het seizoen en gaan ons zeker blijven verbeteren.”

Karthikeyan hoopt zijn slechte herinneringen aan Istanbul Park uit 2005 te kunnen uitwissen. “Hopelijk zorgen de updates ervoor dat we een goede balans kunnen vinden”, zegt de Indiër. “Ik weet zeker dat er nog veel meer te halen valt uit de F111.”

Vitantonio Liuzzi vult aan: “We willen bevestigen dat ons ontwikkelingsprogramma op schema ligt en we verder naar voren kunnen komen. HRT heeft serieuze plannen en kan nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen.”