Renault-coureur Nico Hülkenberg komt naar Nederland. De Duitser verzorgt op 5 en 6 augustus een aantal Formule 1-demonstraties op het TT-circuit van Assen, tijdens de Gamma Racing Days. 

De organisatie van de Gamma Racing Days maakt bekend dat het Renault Sport Formula One Team een Formule 1-demonstratie verzorgt tijdens het evenement. Dat ze daarvoor Nico Hülkenberg inschakelen is niet zo gek. De Duitser heeft een hechte band met Nederland. Zo is zijn moeder van Nederlandse afkomst en groeide hij op aan de Duits-Nederlandse grens. Dat de Duitser ook een flink woordje Nederlands kan praten heeft hij al meerdere keren laten horen tijdens de interviews met Ziggo-verslaggever Jack Plooij.

Voor Hülkenberg is het asfalt van het TT-circuit niet onbekend. De Duitser racete al eerder in Assen tijdens het Formule 3-kampioenschap in 2006. Ook heeft hij tijdens zijn kartcarrière al vaker in Nederland moeten racen.

Hülkenberg is niet de enige professional die op de grid van Assen zijn kunnen zal vertonen. Ook de Nederlandse Superbike-coureur Michael van der Mark is aanwezig met zijn Papa Yamaha YZF-R1. Het belooft een mooi weekend te worden met diverse oude auto’s uit de Formule 1, GP2 en Indycar.