Nico Hülkenberg mocht na het eerste deel van de kwalificatie van Azerbeidzjan al uitstappen, doordat hij zijn snelste ronde niet kon verbeteren na de rode vlag-situatie als gevolg van de crash van Robert Kubica. Desondanks had er niet heel veel meer ingezeten voor de Duitse Renault-coureur.

Lees ook: Bottas pakt poleposition voor GP van Bakoe, favoriet Leclerc vergooit kansen met crash

Waar Hülkenberg pech had door de rode vlag, stootte zijn teamgenoot Daniel Ricciardo wel door naar het tweede deel van de kwalificatie. Daar strandde de Australiër echter alsnog, op de twaalfde plek. Het suggereert dat ook wanneer Hülkenberg geen pech had gehad, hij niet veel hoger was geëindigd. Dat beeld bevestigt hij zelf tegenover Ziggo Sport.

“Het ging niet goed, het is een raar weekend. Het is moeilijk voor ons, de auto was niet goed”, baalt hij van het gebrek aan snelheid in zijn Renault. Voor morgen ziet Hülkenberg het echter zonniger in. “We hebben gezien dat alles hier mogelijk is, je moet zorgen dat je in de race blijft. Vandaag was teleurstellend, maar de race is morgen.” Voor een goed resultaat moet hij wel zijn slechte reeks van de afgelopen jaren in Bakoe beëindigen, want in de vorige twee jaargangen viel hij uit door een stuurfout. “Dat wil ik morgen gaan omdraaien.”