Nico Hülkenberg start de race morgen als vijftiende terwijl teamgenoot Esteban Gutiérrez morgen als achttiende start. Pijnlijk genoeg zat er volgens de coureurs echter ook niet meer in.

“Dit was het maximaal haalbare”, vertelt Hülkenberg. “De auto is lastig te besturen op dit moment. Vooral in de hogesnelheidsbochten is er nog veel winst voor ons te halen. We zijn simpelweg gewoon niet snel genoeg. We moeten morgen maar afwachten. Eigenlijk kunnen we alleen maar hopen op een beetje Engelse regen.”

Teamgenoot van Hülkenberg, Gutiérrez is het op alle vlakken met zijn teamgenoot eens. De Mexicaan was dit keer dan ook niet eens in staat Q1 te overleven. “Het lijkt alsof ik veel tijd verlies bij het uitkomen van de bochten. Dat is erg vervelend, want juist daar compenseer ik normaal. Ik reed wel goed, maar de auto is gewoon niet snel genoeg.”

“In vergelijking tot gisteren hebben we een grote stap vooruit gemaakt”, vervolgt Gutiérrez bemoedigend. “We moeten gewoon altijd tot de limiet gaan en hopen dat we dan voor bepaalde auto’s kunnen blijven. Het zat er vandaag niet in en ik hoop dat ik morgen een goede race kan rijden.”