Nadat hij in Australië dichtbij een puntenfinish kwam, gaat Renault-coureur Nico Hülkenberg er vol voor in China daadwerkelijk zijn eerste punten van 2017 te scoren.

Met uiteindelijk een elfde plek moest Hülkenberg de lange vlucht terug uit Australië maken zonder punten in zijn koffer, maar de Duitser is erop gebrand straks wél met punten op zak China weer te verlaten. “Ik ga er vol voor om te scoren”, verklaart hij strijdlustig.

“Australië was namelijk enigszins frustrerend, omdat we het op basis van de pace van de auto beter hadden kunnen doen. Helaas hadden we tijdens het grootste deel van de race echter last van verkeer, terwijl onze bandenstrategie ook niet hielp”, blikt hij eerst nog even terug op de seizoensopener.

In Melbourne is volgens Hülkenberg echter wel duidelijk geworden dat Renault in de middenmoot zit. “Waarbij een aantal van onze rivalen nét een stukje voor ons zitten, maar zeker binnen bereik zijn.”

Dat het Shanghai International Circuit een compleet ander circuit is dan Albert Park in Australië, biedt volgens Hülkenberg ook perspectief. “Dus laten we maar zien wat er gebeurt.”

De problemen uit Melbourne zijn volgens Palmer opgelost en dus stapt hij met vertrouwen weer in.

Palmer
Waar Hülkenberg van de nul af wil, is het voor teamgenoot Jolyon Palmer in China een gevalletje ‘van nul beginnen’. “Met een schone lij, want het weekend in Australië was nogal een schok voor me”, erkent de coureur die crashte in VT2 en daarna flinke klachten had over het weggedrag.

Palmer, die de strijd in de race vervolgens voortijdig moest staken vanwege een remprobleem, heeft er dan ook op aangedrongen dat Renault de opgelapte RS17 nog eens goed onder de loep zou nemen. Tot zijn tevredenheid meldt hij nu dat Renault heeft achterhaald wat er mis was.

Na alles wat in Australië is gebeurd, beschouwt Palmer China als zijn eerste echte race van het jaar. “Nico heeft daarbij in Melbourne echter wel laten zien dat er potentie in de auto zit, dus ook ik zet erop in punten te pakken.”