Nico Hülkenberg troefde vandaag Paul di Resta af en haalde de laatste kwalificatie. Maar met de uitvoering daarvan was hij minder tevreden dan het halen ervan.

“Ik ben blij dat ik de laatste sessie haalde, maar kan niet tevreden zijn over mijn ronde”, aldus de Force India-coureur. “Ik wilde te hard en maakte een fout. Hierdoor werden mijn banden vuil en kon ik mij niet meer herpakken. Dat is frustrerend, zeker omdat mijn tijd in de tweede sessie voldoende was voor de zesde tijd in Q3.”

“Ik ben daarom een beetje teleurgesteld, maar blijf mij ook op de positieve dingen concentreren omdat we competitief waren. Dat moeten we in de race ook zijn om punten mee te nemen”, besluit Hülkenberg.

Di Resta start morgen als twaalfde. “De auto heeft meer snelheid maar ik kon niet een goede tijd neerzetten toen het moest. Het was vooral lastig om een rustige plek op de baan te vinden. Ik moest in mijn out-lap al heel snel rijden om de gewenste ruimte te vinden. Dat was denk ik teveel van het goede voor mijn banden.”

“Heel jammer dit, want in de eerste sessie waren we heel snel en functioneerde de auto goed. We kunnen alsnog een goede race rijden maar dat wordt wel lastig met deze temperaturen en het feit dat inhalen hier lastig is.”