Nico Hülkenberg was vaak vooraan te zien in de Grand Prix van Brazilië. Uiteindelijk viel de Force India-coureur in Brazilië wat terug, maar met de achtste plaats is de Duitser dik tevreden.

“Het was een toffe race en ook hou ik veel voldoening over aan de achtste plaats”, vertelt Hülkenberg. “Als je drie keer een pitstop maakt, ben je altijd aan het pushen. Mijn race was niet zo ingewikkeld en ik reed vaak alleen. Ook had ik een paar leuke gevechten, dus ik heb mij goed vermaakt.”

“De wagen voelde vandaag beter aan dan eerder dit weekend. Ik voelde mij dus op mijn gemak in de auto en daardoor kon ik lekker pushen. Het team koos een juiste strategie. Onder warme omstandigheden behandelden we de banden goed. Ik eindigde net achter de Ferrari’s. Als de race een of twee ronden langer duurde kon ik misschien zesde worden, maar dat hoort bij racen.”

Sergio Pérez reed een minder sterke race en eindigde als vijftiende. “Het was een moeilijke race in een weekend waarin het mij niet meezat. Na de tijd die we vrijdag verloren en de gridstraf van gisteren, wisten we al dat het moeilijk zou worden ons te herpakken. Ik probeerde mij een weg naar voren te banen, maar na een tijdstraf verloor ik terrein.”

“Ik had de hele race last van verkeer en boekte geen vooruitgang omdat andere auto’s op een zelfde strategie zaten. Het was dus een teleurstellende race. Ik hoop dat het in Abu Dhabi beter gaat.”