De Grote Prijs van Maleisië mag dan de tweede race op de Formule 1-kalender zijn, voor Nico Hülkenberg moet het seizoen eigenlijk nog goed en wel beginnen. Na de problemen met de brandstofinstallatie in Melbourne, zal hij in Sepang beschikken over een nieuw chassis.

Nico Hülkenberg ziet voor komend weekend kansen voor Sauber, nadat het in Australië niet verder kwam dan een dertiende plek voor Esteban Gutiérrez. “Het Sepang International Circuit is een ander type baan dan Albert Park”, legt hij uit. “Het is een circuit met lange, snelle bochten en dat past goed bij onze auto. Fysiek zal het zoals altijd in Speang zwaar worden, vanwege de luchtvochtigheid en natuurlijk is er altijd die dreiging van regen.”

De Mexicaan Gutiérrez is blij dat het Formule 1-circus neerstrijkt op een circuit dat hij, in tegenstelling tot het stratencircuit in Melbourne, wel kent: “Ik heb er in de GP2 al gereden en ik vind het een fijne baan. Ik kijk ernaar uit om er met een Formule 1-auto te rijden. Ik kan daarbij de ervaring die ik vorige race heb opgedaan goed gebruiken. Ik heb nu immers een volledige race achter de rug en die ervaring kan ik gebruiken om mijzelf en het team te blijven verbeteren.”

De auto waar Hüllkenberg afgelopen weekend mee reed, is teruggestuurd naar de Sauber-fabriek in het Zwitserse Hinwil. Daar zal de C32 aan een grondig onderzoek worden onderworpen.