Nico Hülkenberg kijkt met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie. De Duitser begint de race morgen als elfde, wat een goede uitgangspositie voor een puntenfinish is. Er had echter meer in gezeten als hij eerder naar de slicks was gewisseld.

“Ik kon maar één getimede ronde doen op de supersofts”, vertelt Hülkenberg na afloop van een chaotische kwalificatie. “We wisselden te laat van banden. Anders had er meer in gezeten. Ik miste Q3 op zes tiende. Met nog een ronde had ik dat zeker dicht kunnen rijden.”

“We zijn gelukkig wel uit de problemen gebleven”, vervolgt Hülkenberg. “En P11 geeft ons een goede kans op een puntenfinish. Ik moet morgen bij de start één of twee plaatsen winnen en een goede strategie aanhouden. Met een solide race is dan alles mogelijk.”

Gutiérrez
Voor Esteban Gutiérrez zat de kwalificatie er al na Q1 op. De Mexicaan kon in de regenachtige omstandigheden geen vlekkeloze ronde rijden en start de race morgen als negentiende. “Het wordt een zware race voor me morgen. Ik moet hopen dat ik met behulp van mijn strategie me een weg door het veld kan banen.”