Sauber neemt dankzij de achtste plaats van Nico Hülkenberg vier punten mee richting de Grand Prix van China. Esteban Gutiérrez eindigde in Maleisië als twaalfde.

Hülkenberg heeft naar eigen zeggen gekregen waar hij recht op had. “De vier punten zijn een mooie beloning in mijn eerste race voor een nieuw team”, zegt de Duitser, die in Australië niet kon starten vanwege een benzineprobleem aan zijn Sauber. “Ik ben blij met hoe het ging. Zeker in de openingsfase waren we erg snel met de intermediates.”

“Vervolgens zat ik vast in het verkeer en kon ik mij daar geen weg door banen. De achtste plaats is een verdiend resultaat. Ik moest veel vechten. We hebben een auto met mogelijkheden. Nu moeten we slechts nog aan de details werken.”

Gutiérrez vond dat het dit weekend beter ging dan in Australië. “De twaalfde plaats is een aardig resultaat”, stelt de Mexicaan. “Ik was natuurlijk liever in de punten gefinished maar we verloren in de slotfase te veel terrein omdat ik te lang op hetzelfde setje banden bleef rijden. We probeerden onze strategie te wijzen en ik deed mijn best.”

“Dat was het enige dat we toen nog konden doen. Over het algemeen was dit weekend een stap vooruit. We moeten hard blijven werken en alle puzzelstukjes in elkaar schuiven om punten te pakken.”